Kerstin Lönngren 2014.01.26
KOMMENTAR Grand Panthers deltagande

Grand Panthers deltog med fyra aktiviteter:

I foajén Framtidsbygget.

I Per Albinrummet, som vi ju delade med Klimatsvaret, hade vi mellan kl 11 och 12 dels ett bokbord, med privata böcker att bläddra i. Vi (Åse) hade också fixat kopior på tre bra texter: Tage Danielssons sannolikhetsmonolog, Ann Heberleins "Att handla mot bättre vetande" (DN 2013-03-22), Vetlesens text "Viktigare än hopp". Bokbordet hade nog inte så många besökare, men Åse kunde i alla fall dela ut ett antal kopior av texterna. En insikt är att bokbordet stod för avsides, det var inte många som lockades in i rummet. Å andra sidan var det bättre belyst än bokborden i korridorerna - vi har klagomål på alltför svag belysning.

I Per Albinrummet riggade vi också snabbt en sagohörna, där jag läste högt mellan kl 11 och 12. Listan över de texter jag valt har du fått tidigare och lagt ut på visionettklot.se (http://www.visionettklot.se/Dok/Lista;%20GP%20sagohörna%20140118.htm). Antalet åhörare var inte så stort, ca 10 personer. Men gensvaret från dem som var där var mycket positivt.

Som fjärde aktivitet räknar jag vår närvaro under paneldebatten. Att vi fick tillfälle att ställa oss upp med våra plakat blev lagom och väldigt bra. Vet inte om någon hann räkna, men nog var vi minst ett 30-tal Grand Panthers där?

Vi tycker som de flesta andra att dagen var lyckad som gemensam manifestation. Men det fanns förstås brister och lärdomar att dra till nästa gång. Viktigast är nog att det bör/måste finnas en ansvarig stationär infoperson/-station, som kan visa rätt. Med sin strategiska placering fick GP:s Framtidsbygget ta hand om många frågor från vilsna besökare. Man kan inte bli för tydlig med program och anvisningar! Det krävs stora blad med enkla programpunkter, platser och tider.

Vi, som representerar Grand Panthers, ställer gärna upp igen. Fortsatta samlade aktioner är bra och nödvändiga. Klimatdebatten är full av siffror och fakta, som för en del människor kan vara svåra att ta in. Vi tror att vi kan komplettera med känslor (vår oro) och lite kultur. Alla hjärnhalvor krävs om vi ska kunna fixa detta!